ANC Caldes de Montbui: L’economia catalana, camí de l’Estat propi

Quan analitzem el futur d’una Catalunya independent les xifres del nou estat es posen sempre sobre la taula. Del dret i del revés, per la dreta i per l’esquerra... el saldo del nou estat s’analitza amb lupa sovint, i des de diferents perspectives. Al llarg d’aquesta anàlisi surten les pors i els dubtes, les mil teories...

Per ajudar-nos a mirar-nos aquestes xifres amb veracitat i amb claredat, hem convidat Jaume Ventura, investigador Sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i Professor Afiliat de la Barcelona GSE (Graduated School of Economics). La seva recerca se centra en la macroeconomia i la economia internacional. És també membre del Col·lectiu Wilson, format per sis acadèmics catalans dels àmbits de l'economia i la política que s'han unit per facilitar que els ciutadans de Catalunya tinguin l’oportunitat de decidir el seu futur lliurement, sense por ni amenaces, i amb la millor informació possible.

Hem invitat Jaume Ventura perquè trenqui els tòpics com que el boicot econòmic d'Espanya seria fatal, que Europa tancaria les portes a les nostres empreses (per afinitat-simpatia amb l'Estat espanyol...), que l'economia catalana no tindria capacitat per internacionalitzar el tant per cent de vendes que fa a l'estat.

I també perquè apunti quins haurien de ser els passos previs per garantir una viabilitat econòmica d'una Catalunya independent en el marc del comerç europeu, i els que caldria fer immediatament després de la declaració d'independència. Perquè cal que ens plantegem el futur amb versemblança i a consciència, sense pors que ens impedeixin decidir.

Per això us esperem dijous que ve a escoltar els arguments de l’economista Jaume Ventura, a les 8 del vespre a la Sala de les Cuines.

Perquè parlar d’economia també és important a l’hora de repensar, de construir, de bastir, l’estat propi.



Dijous 21 de febrer,  20h, Sala de les Cuines de Can Rius, Caldes de Montbui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada