El Consell Comarcal de Vallès Oriental s'adhereix a l'AMI

El nostre Consell Comarcal del Vallès Oriental es converteix en el primer de l'anomenat cinturó roig en adherir-se a l'AMI.

 Foto: CCVO.



El Ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental el 3 d'octubre de 2012 ha debatut una moció presentada per ERC, que comptava amb el suport de CIU, d'adhesió a l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI).

La moció ha resultat aprovada per 16 vots a favor, 11 en contra i 3 abstencions.


Vots a favor: 10 Grup Comarcal de CIU , 4 Grup Comarcal d'ERC I 2 Grup Comarcal d'ICV-EUA

Vots en contra: 9 Grup Comarcal del PSC-PM, 2 Grup Comarcal del Partit Popular
Abstencions: 1 Grup Comarcal del PSC-PM i 2 Grup Comarcal d'ICV-EUA.

L'abstenció del PSC va ser de l'alcalde de Tagamanent, Sr. Ignasi Martínez Murciano. 


Informació a la premsa digital:  http://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/14317/defensors/independencia/son/majoria/consell/comarcal




És de destacar la divisió dels regidors d'ICV en la votació. Dos vots a favor de la moció de Jordi Manils i Tavio, regidor de Montmeló, i Pau Olóndriz de Moragas de Caldes de Montbui. Dues abstencions: Josep Casasnovas i Vaquero, i Francisco Manuel León i Cuenca. Seria desitjable que els representants municipals d'aquest partit vagin adoptant una postura més clara en favor de la Independència. Necessitem les esquerres en aquest projecte integrador i engrescador cap a un Estat Propi més just i equitatiu.

Un dia com avui recordem la nostra marxa a peu per la comarca el passat 26 d'agost, Espavileu President ! Volem l'Estat Propi, en la qual ens vam adreçar al President del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, Sr. José Orive, per demanar-li que es debatés aquesta moció en el si d'aquest organisme i en vam obtenir el compromís.

Això es va repetir després amb l'alcalde Granollers, Sr. Josep Mayoral, sense que n'aconseguissim el compromís. 

 

El Sr José Orive, amb l'estelada que li vam regalar, en el moment que s'adreçava al Gerent del Consell Comarcal, Sr. Ignasi Valls, i al 4rt vicepredident del Consell Comarcal i alcalde de Llinars del Vallès, Sr. Martí Pujol, comprometent-se a debatre l'adhesió a l'AMI i la conveniència o no de la signatura de la carta al President de la Generalitat demanant l'inici del procés de secessió de Catalunya al Consell Comarcal i al Consistori de Canovelles.

El Sr. Josep Mayoral en l'acte rebuda de la nostra marxa a peu Espavileu President ! Volem l'Estat Propi el passat 26 d'agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada