La Marxa de Castellcir a Caldes


Castellcir va iniciar la Marxa cap a Caldes de Montbui el dissabte a les 9h del matí. Per despedir-los van actuar els castellers, els falcons, els geganters de la localitat i un grup de gòspel.







Al final del recorregut, a Caldes de Montbui, ja eren 250, amb els grallers i geganters de Castellcir, Castellterçol.

Allà l’alcalde Jordi Solé, que havia seguit la marxa pels carrers de Caldes, va fer un parlament de rebuda i d’encoratjament, va signar la carta en què es demana al president de la Generalitat que iniciï el procés de secessió de l’Estat espanyol i el suport per a la convocatòria d’una consulta popular als municipis de Catalunya.


---


La Caminada per l’estat propi organitzada dissabte passat per les territorials de l’Assemblea Nacional Catalana de Castellcir, Castellterçol, Sant Feliu de Codines i Caldes de Montbui va ser un èxit de participació, tant drant la caminada, com als actes que es van organitzar en les diferents poblacions.

Aquesta caminada s’inscriu en els actes de la Marxa cap a la Independència, que tenen lloc a tot el país, i que s’acabaran el dia 11 de setembre amb una manifestació multitudinària a Barcelona. L’objectiu d’aquesta activitat és fer visible que hi ha una gran majoria favorable a l’estat propi, i alhora fer una crida a la manifestació de la
Diada.

La marxa de dissabte va començar a les 9 del matí a Castellcir, on van actuar els castellers, els falcons, els geganters de la localitat i un grup de gòspel. Aquí es va iniciar la caminada, que van amenitzar els grallers i els geganters, i que va arribar a Castellterçol, on els caminaires van ser rebuts pels geganters i els diables de Castellterçol. Una caminada pel centre històric va acabar a la plaça de l’Ajuntament, on es va fer l’acte de rebuda a càrrec del primer tinent d’alcalde, es va llegir el manifest de la marxa i on van actuar les colles de cultura tradicional de les dues localitats.

Una setantena de persones van fer el camí per la carretera de Castellterçol fins a Sant Feliu de Codines, on es va llegir el manifest, es va ballar una sardana i es van cantar els Segadors. Tot seguit es va fer el dinar.

Una comitiva de quaranta persones va iniciar, a les 5 de la tarda, la baixada fins a Caldes de Montbui. La convocatòria a Caldes era a les 7 del vespre a la plaça de Romà Martí, per enfilar diferents carrers del poble, i acabar a la plaça de la Font del Lleó.
Allà es va llegir el manifest, i l’alcalde Jordi Solé, que havia seguit la marxa pels carrers de Caldes, va fer un parlament de rebuda i d’encoratjament a seguir lluitant per la independència davant d’unes 250 persones. L’alcalde va signar també una carta en què es demana al president de la Generalitat que iniciï el procés de secessió de l’Estat espanyol i el suport per a la convocatòria d’una consulta popular al municipi, per conèixer el suport dels ciutadans a la constitució d’un estat català dins de la Unió Europea. La caminada es va cloure amb el concert del grup de Sant Feliu de Codines xaiPhone.




















Fotografies Caldes per la Independència


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada