La Marxa a peu es presenta en premsa


El passat dimarts 20 d'agost es feia una roda de premsa presentant la Marxa a peu comarcal





L'Assemblea Nacional Catalana al Vallès Oriental en roda de premsa va presentar la seva propera marxa a peu del proper 26 d'agost, que transcorrerà sota el lema: ESPAVILEU PRESIDENT !! VOLEM L'ESTAT PROPI !!

Com va exposar el coordinador de la marxa, Joan Guarch, abans d'iniciar-la se signaran cartes de la majoria d'alcaldes de la comarca adreçades al President de la Generalitat en les quals se li sol·licita que "iniciï el procés de secessió de Catalunya". La signatura d'aquestes cartes es farà de manera personal i pública a la plaça de l'Ajuntament de les Franqueses, quin alcalde, Sr. Francesc Colomé i Tenas, en la seva qualitat de membre del Consell Directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), farà un parèntesi a les seves vacances per actuar com a amfitrió de la signatura col·lectiva.

La signatura serà massiva, ja que s'esperen els alcaldes dels municipis que s'han declarat per la independència, en total 24, un 56% del total de la comarca.

Posteriorment, els assistents a l'acte iniciaran la marxa cap a Canovelles i Granollers per portar a cadascun dels seus alcaldes la mateixa carta per signar. Com va recalcar en Marc Ricart, membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, es consideren especialment importants les signatures d'aquests dos alcaldes donat que el Sr. José Orive, alcalde de Canovelles, és alhora President del Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Sr. Josep Mayoral, ho és de la capital de la comarca.

Malgrat l'afiliació política d'aquests dos alcaldes, ambdós pertanyen al PSC, l'Assemblea Nacional Catalana espera ser rebuda per ells, ja que almenys en Josep Mayoral ha confirmat telefònicament als responsables de la marxa la seva intenció de fer-ho.

Com va recalcar Marc Ricart "volem demanar a tots els alcaldes que encara no estan convençuts de la bondat de la independència pels interessos dels Ajuntaments que representen, que reflexionin seriosament, sense apriorismes ni estigmatitzacions. Que pensin en els seus ciutadans i avaluïn quin és realment el millor camí que pot emprendre aquest país per ajudar el poble al qual serveixen". "La independència és una via real i possible per començar a solucionar els greus problemes que tenim als ajuntaments", va reblà Ricart, "en canvi el federalisme a Espanya no és una solució, perquè és irreal, no és possible. Primer, perquè no hi ha ningú a la resta de l'Estat espanyol que es vulgui federar, ningú. I segon perquè per federar-te primer has de ser un estat políticament independent. I recordem que Catalunya va perdre la seva sobirania política fa gairebé 300 anys per la força de les armes i no l'ha recuperat mai més".

A la Roda de Premsa va assistir també l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, que va exposar les greus dificultats que pateixen els Ajuntaments a causa d'un finançament per part de l'Estat espanyol clarament insuficient. "Els ajuntaments, si demà es declarés la Independència, immediatament doblaríem els nostres pressupostos i encara sobrarien diners per transferir-los a la Generalitat, i això sense haver de fer cap canvi significatiu en les nostres hisendes". Per Martí Pujol això és així perquè les transferències de l'Estat només representen un 18% del seu pressupost i en canvi es veuen obligats a pagar en concepte d'IVA per les seves inversions també un 18%, un 21% a partir de l'1 de setembre. Un impost que va directament a Madrid i no torna.

"Només s'entén que continuem dins l'Estat espanyol", va acabar dient Martí Pujol, "per la seva gran capacitat d'anar-nos entretenint en batalletes parcials i sense futur", però ara la gent ja "hem entès que hem d'anar de cara a la Independència, que no passarà res, que som prou civilitzats per poder-ho fer".










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada