L'ajuntament de les Franqueses rebutja la participació de l'ANC de Les Franqueses a la fira d'entitats de la població


Bona notícia !!


L'Ajuntament de Les Franqueses ha reconsiderat la seva posició en relació a la participació de l'ANC de Les Franqueses a la Fira d'Entitats dels dies 15-16 de desembre

Felicitats als companys de Les Franqueses i a tots i totes que heu enviat mails a l'alcalde demanant que reconsiderés la negativa a la seva participació


MOLTES GRÀCIES A TOTHOM


Moltes gràcies pel vostre suport, sense el qual dubtem que ho haguéssim aconseguit, i us esperem a la Fira d'Entitats, que tindrà lloc el dissabte 15 de desembre de 9.30 a 20 h i el diumenge 16 de desembre de 9.30 a 18 h, a la rambla de la carretera de Ribes (tocant a la plaça de l'Ajuntament).


Assemblea Nacional Catalana de les Franqueses

Atès que l'Ajuntament de Les Franqueses havia rebutjat la sol·licitud de l'Anc de les Franqueses per instal·lar una paradeta a la Fira d'Entitats que  es farà el 15 i 16 de desembre a Corró d’Avall, la nostra AT va sol·licitar a ERC, a través del regidor Àngel Profitós, que presentés una moció d'urgència per demanar que es revoqués aquesta decisió.

En la moció s'exposava, entre altres fets, que l'any passat l'Ajuntament va denegar la presència de l'ANC a la Fira d'Entitats perquè no figurava en el cens local d'entitats; que aquest any, degudament inscrita al Registre d'Entitats d'Interès Municipal, va demanar de participar en la fira; que en la resposta que l'Ajuntament va donar a l'ANC se li nega la participació en la Fira perquè es diu que l'activitat de l'ANC no es pot encabir en cap dels grups d'entitats a qui tradicionalment s'ha adreçat la fira; que "l'activitat de l'ANC no difereix de les que porten a terme moltes de les altres entitats del municipi presents a la Fira", en concret, aquest any 2012 ha organitzat "diverses conferències i xerrades", i una caminada que va sortir de la plaça de l'Ajuntament i en la qual "l'alcalde va participar oficialment", i demanava que s'acceptés la participació de l'ANC a la Fira d'Entitats, perquè es tracta d'una entitat "amb una activitat centrada no només en alguns dels nostres pobles, com és el cas de moltes de les associacions presents [a la fira], sinó a tot el municipi"; perquè aquest Ajuntament ha basat "la denegació inicial en criteris de costum no aplicables dins del nostre ordenament quan (com és el cas) porten a la vulneració de drets o a l’exclusió de persones o entitats"; perquè és més fácil incloure l’entitat peticionària dins d’algun dels grups a què fa referència l’escrit de denegació que deixar-la fora i, finalment, perquè en l'escrit de l’Ajuntament "no queda palès el criteri d’exclusió en no argumentar el perquè de la no pertinença de l’entitat peticionària a cap dels grups d’entitats ben rebudes a la Fira d’Entitats".

Hi van votar a favor tots els grups de l'oposició, però la moció va ser rebutjada amb els vots dels grups que componen l'equip de govern (CiU, PSC, PP i UPLF).

Es dóna el cas que les Franqueses, per acord de ple, forma part de l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual l'alcalde és el representant al consell directiu.


Davant la situació creada per una decissió tan increïble l'ANC de Les Franqueses sol·licita a tots els membres de l'ANC de la comarca i de Les Franqueses que enviïn la següent protesta a l'alcalde de la localitat.

Benvolgut i Il·lm Sr. Francesc Colomé i Tenas, Alcalde de Les Franqueses del Vallès,

us escric perquè m'he assabentat que el govern que presidiu ha denegat la sol·licitud de la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana de ser a la Fira d'Entitats del municipi que se celebrarà aquest mes de desembre.

No entenc els motius d'aquesta negativa, sobretot tenint en compte que:

1. L'ANC està degudament inscrita com a entitat local al registre d'entitats d'interès municipal.

2. L'ANC és una entitat sense ànim de lucre, i segons els seus estatuts, té com a finalitat "promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic". Aquest objectiu està per sobre de les lluites entre partits polítics, i les persones que hi participen ho fan sempre a títol individual. En els mateixos estatuts s'afirma que "l’Assemblea Nacional Catalana es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític i no es presentarà a cap mena d’eleccions". D'altra banda, les activitats que es planteja dur a terme són, entre d'altres: "organitzar tota mena d'actes divulgatius i de dinamització social", "editar publicacions sobre els treballs i conclusions derivats de les seves activitats", i "elaborar propostes i argumentaris relatius a les finalitats de l'entitat".

3. Les activitats que fins ara ha portat a terme l'ANC a les Franqueses han consistit sobretot en xerrades i conferències, activitats que, sense cap mena de dubte, podem classificar com a culturals.

4. Les entitats que participen a la Fira desenvolupen activitats que no difereixen de les que es planteja portar a terme l'ANC ni de les que ha desenvolupat la secció local de l'entitat.

5. L'exclusió d'una entitat sense basar-se en uns criteris clars i degudament argumentats és arbitrària i discriminatòria.

7. Resulta totalment incomprensible l'exclusió de l'Assemblea Nacional Catalana de la Fira d'entitats d'un municipi pertanyent a l'Associació de Municipis per la Independència.

És per tot això que us demano que reconsidereu la decisió de manera que l'ANC de Les Franqueses pugui participar com una entitat més a la fira d'entitats del vostre municipi.

Atentament,


Copieu i enganxeu aquest text i enveieu-lo a: francesc.colome@lesfranqueses.cat


    Foto: Ajuntament de les Franqueses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada