L'enhorabona als companys de Canovelles que acaben de constituir la seva AT


El 29 de novembre es va constituir l'AT de Canovelles en una reunió de 12 persones del poble que també van elegir l’Equip Coordinador.

Fins ara Canovelles havia estat lligada a l’AT de Granollers, però s'havia anat valorant la necessitat de constituir la seva pròpia AT per tal de poder treballar de manera més directa en una població que té unes especials característiques. Amb tot, a la reunió de constitució, es va decidir que calia mantenir els lligams amb Granollers perquè serà necessari tot el suport que puguin rebre.



En aquesta nova etapa de l'Assemblea, després de l'11 de septembre, toca aixamplar la base social que dóna suport a la independència i això es fa sobretot arribant a sectors de població que no coneixen l'Assemblea, especialment als catalans d'origen immigrant, que cal que participin també en el procés d'independència.
Per fer això és important tenir AT ben properes a tots els sectors de població, per realitzar contactes amb entitats, xerrades i activitats de difusió entre la població, també d’origen immigrant, que cal incorporar a la tasca per exercir el Dret a Decidir


Concretament, Canovelles, poble de pagès als anys 60 del segle passat, ara és un feu del nacionalisme espanyol on els socialistes, des del principi de la democràcia, han tingut sempre majoria absoluta.

És, probablement, el poble que més vot favorable al nacionalisme espanyol ha tingut a Catalunya a les eleccions del 25N. El vot unionista ha representat el 61% (PSC 1.608 vots, PP 1.020, C's 799, PxC 309, UPyD 33, VD 20) i el sobiranista el 39%  (CiU 1,176 vots, ICV 645, ERC 422, CUP 129, SI 46). Com podem veure els resultats obtinguts per cada partit en percentatge tenen ben poc a veure amb les xifres globals del país.

És per això que els companys de l'AT de Canovelles hauran d'organitzar-se i treballar de valent  per fer arribar la informació sobre els avantatges de la independència a tota la població. Caldrà establir fortes complicitats sobretot amb algunes persones del PSC i de ICV per poder-ho fer, i no serà fàcil.

Tot i que sense haver constituit encara la seva AT, els companys de Canovelles, treballant amb l'AT de Granollers, ja fa temps que són a la primera línia de lluita independentista a través de l'ANC. Tots recordem la marxa a peu per la comarca al final de l'agost passat, quan vam passar per Canovelles i vam aconseguir ser rebuts pel seu Alcalde i President del Consell Comarcal, el Sr. José Orive, un dels pesos pesants del socialisme municipalista,


La marxa a peu Espavileu President! Voleu l'Estat Propi (26 d'agost 2012)

Tots recordem el que ara serà el seu coordinador, en Pere Julià, llegint el manifest de la Marxa cap a la Independència a un auditori tan poc propici. I com el Sr. Orive va haver de dir que es comprometia a debatre l'adhesió al manifest i a l'AMI al ple municipal i al consell comarcal, i com un dels joves que ens acompanyava en la marxa li va regalar, en nom de tots, una estelada que va desplegar davant de tothom.


El Sr. José Orive, Alcalde de Canovelles, desplegant l'estelada que li vam regalar el mateix dia després de la lectura del Manifest





















Són aquestes tasques de formigueta que, poc a poc, o millor dit, més ràpid que no ens pensàvem, van obrint camí al nostre projecte d'alliberament nacional.




Els enviem des d'aquí, per tant, tot el nostre suport solidari i il·lusionat

Tots aquells que esteu interessats en participar en aquesta assemblea envieu un mail a: ancvallesoriental.comunicació@gmail.cat i us hi posarem en contacte


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada