Assenyalem el camí: creació urgent del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol que s’impulsi “de manera urgent” la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Per aquest motiu, aquest dimarts 26 de març s'ha presentat la petició  al MH President de la Generalitat, a la MH Presidenta del Parlament; a la Mesa del Parlament i als grups parlamentaris que donen suport al procés sobiranista (CiU, ERC, ICV, CUP), amb l’objectiu d’accelerar la creació d’aquest Pacte, “un element estratègic en el procés cap a la independència del nostre país”. 


A l’escrit, l’ANC remarca que  “en la recta final del procés sobiranista es fa més imprescindible que mai la coordinació estratègica de les accions del Govern, el Parlament i la societat civil”; i és per aquest motiu que també sol·licita la seva integració al
Pacte. El secretari de l’ANC,Jordi Martínez; i la membre del Secretariat Nacional, Àngels Folch, van lliurar les cartes al Parlament (a les onze del matí) i al Palau de la Generalitat (a les dotze del migdia).

Contingut de la petició:


El 23 de gener del 2013 el Parlament de Catalunya va aprovar la Declaració de sobirania del Poble Català.

Atès que aquest acord del Parlament és un element estratègic en el procés cap a la independència del nostre país.

Atès que un dels instruments previstos per a dotar de contingut a la Declaració és la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a òrgan de treball i d’impuls per a la celebració del referèndum.

Atès que en la recta final del procés sobiranista es fa més imprescindible que mai la coordinació estratègica de les accions del Govern, el Parlament i la societat civil.

Atès que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir és l’espai idoni de coordinació entre tots els actors del sobiranisme i partidaris del referèndum.

El Comitè Executiu de l’ANC, en la seva sessió ordinària del dia 20 de març de l’any que som

ACORDA:

1- Exigir que, de manera urgent, el Parlament de Catalunya impulsi la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

2- Sol·licitar la integració de l’ANC al Pacte Nacional pel Dret a Decidir en la seva condició d’actor polític reconegut en el procés cap a la independència.

3- Fer arribar aquest acord al president del Govern de la Generalitat, la Presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris que donen suport al procés sobiranista.

Barcelona, 20 de març del 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada