L'ANC Caldes de Montbui es pregunta "i ara què?"


El Parlament de Catalunya va aprovar el 23 de gener passat una Declaració de Sobirania, que estableix que el poble de Catalunya és subjecte polític i jurídic sobirà. Era un primer pas, important, importantíssim, per greixar tot l’engranatge del dret a decidir.

A partir d’aquest fet, el futur és incert: la determinació clara. S’anirà cap a la Declaració Unilateral d’Independència? Es podrà fer un referèndum legal i vinculant? Haurem de fer una consulta a partir de la legalitat de l’ens jurídic dels ajuntaments? La podrem fer aquesta legislatura, amb el suport legal de l’estat? Amb el suport de quins partits? El PSC també, a més d’ICV-EuiA, CUP, ERC i CiU?

I fins on arribarà la contraofensiva recentralitzadora de l’estat, de la qual ja en tenim bones mostres els últims dies? Fins on podrà arribar? Fins on li deixarà arribar la comunitat internacional? Fins on la nostra dignitat com a poble i, ara ja, com a subjecte jurídic?

Les respostes a aquestes preguntes, en bona part, corresponen a les negociacions que emprenguin els partits polítics, tant a escala estatal com en l’àmbit internacional. Tot i això des de Caldes de Montbui per la Independència, l’assemblea local de l’ANC, seguirem treballant per allò que sí que depèn de nosaltres: eixamplar la majoria social a favor de la independència, crear debat i opinió i contribuir a fer perdre les pors adquirides.

És amb aquests objectius que hem convidat perquè ens respongui aquestes i altres qüestions Agustí Colomines, historiador, especialista en historiografia i història del nacionalisme, i director de la Fundació Catalanista i Democràtica, CatDem.

Dijous, 21 de març
20 h 
Sala de les Cuines de Can Rius
Caldes de Montbui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada