Debat: Democràcia participativa i model de país

Pel seu interès, i perquè ens pot ajudar a obrir el debat sobre el nostre futur, reproduim aquí alguns dels paràgraf de l'article del nostre coordinador comarcal, Joan Guarch, aparegut a 

El9Nou del Vallès Oriental el passat dia 19 d'octubre.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/1/?ui=2&ik=ff8d3e46f3&view=att&th=13a7a902e561d0b7&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_k-Dca88qtHfCpKX1yiiEV&sadet=1351422878283&sads=SoL__Xg43m2Z0gIafWfaMD1o7u0&sadssc=1




"Com que aquestes eleccions poden ser una passa definitiva cap a l’Estat Propi, això ens obliga a la societat i als partits a definir quin model social, polític i econòmic de país volem. Aquesta decisió no l’hem d’ajornar per més endavant. Hi hauran partits que defensaran la independència del país des d’opcions de dreta i n’hi hauran que la defensarem des de l’esquerra.

Com a ciutadans tenim el repte de decidir quin país volem crear, com volem vestir-lo. A l’hora d’anar a votar hem de saber, més que mai si volem:

Augmentar els ingressos públics amb una persecució efectiva del frau i l’evasió fiscals, una reforma de la fiscalitat per tal paguin més els qui més tenen.

Reduir despeses vergonyants, com la compra d’armament militar, la casa reial o la construcció d’infraestructures innecessàries. 
 
Derogar les contrareformes econòmiques, socials i laborals, les indiscriminades “retallades” i la restauració plena dels drets civils, socials i laborals que tants sacrificis i tantes lluites van costar durant generacions.

Encausar judicialment els responsables que ens han portat a aquest desastre: directius i consellers delegats de bancs, caixes i empreses amb actuacions fraudulentes, responsables bancaris de les participacions preferents, politics corruptes, grans evasors fiscals i de capitals, etc.

Impulsar un nou model socioeconòmic amb la penalització del capital especulatiu i la regulació dels mercats financers, la creació d’una banca social i publica que doni crèdits a les famílies i a les petites i mitjanes empreses, la promoció de nous sectors econòmics sostenibles i de l’economia cooperativa, social i solidaria.

Establir una moratòria en el pagament del deute fins haver delimitat la part que es il·legítim i que no es pagarà, de la que es legítim, i que es negociarà per tal que el seu pagament no impedeixi proporcionar unes condicions de vida dignes al conjunt de la societat actual ni a la dels nostres fills.

Apostar decididament a favor de les energies alternatives i la no dependència dels combustibles fòssils i dels països productors.

Una nova llei electoral que possibiliti el vot en llistes obertes. Una Llei de Consultes populars que ens ofereixin la possibilitat de fer referèndums sobre qüestions claus de la vida del país, com ara mateix la de la independència de Catalunya, etc,

Aquestes i altres qüestions son les que ens hauran de fer decidir sobre el país que volem: Catalunya nou Estat d’Europa."

Joan Guarch
L’Ametlla del Vallès, 19 d’octubre de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada