A TOTS ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE CATALUNYA VISCA EL PRIMER DE MAIG !!!

És l'hora de fer el tomb,

La situació dels treballadors en aquest 1 de maig de 2013 és al límit: atur desbocat, baixades dels sous, retallada de drets socials, privatització i encariment dels serveis que fins ara eren públics, manca de futur per a la joventut, per a la gent gran, per a les dones, per als infants,... per a tothom.

Lligat a la situació del conjunt dels treballadors, les capes populars pateixen la mateixa situació. A menys capacitat de compra, tot el comerç, la producció, els serveis, se’n ressenten. Al mateix temps les administracions catalanes, començant pels Ajuntaments i la Generalitat, veuen cada dia disminuïts els seus ingressos i les seves competències. Catalunya no pot decidir les polítiques que beneficiïn la gent que vivim i treballem aquí.

Vivim sota un cop d'estat dels "mercats" que imposen polítiques de destrucció de l'estat de benestar a les quals el govern del PP s'hi avé absolutament amb la complicitat del PSOE. L'estat espanyol s'està convertint en el botxí dels treballadors i dels pobles, en particular de Catalunya. Tampoc el govern de la Generalitat es lliure de responsabilitat al sotmetre’s a les imposicions que vénen des del govern estatal, privatitzant béns i serveis públics i no utilitzant tota la seva capacitat fiscal a favor dels més necessitats. No és aquest el "diàleg" que el poble de Catalunya necessita, sinó amb la gent treballadora, els sindicats, moviments socials i partits que lluiten contra els desnonaments i per una vida i uns sous dignes per una democràcia autèntica i per la llibertat del nostre país.

La classe treballadora i tots els assalariats fins ara hem patit les conseqüències de la crisi de manera més aviat resignada: ens crèiem allò que ens deien que la crisi acabaria aviat, que primer s'havien de salvar els bancs, que havíem de fer sacrificis per allò de que "hem estirat més el braç que la màniga"..., però, ara veiem que tot aquest discurs i aquesta crisi han estat una gran estafa. Les polítiques de retallades són aquesta estafa. Per això ens hem posat en marxa i, cada dia creixen més el nombre de mobilitzacions arreu del país.

És hora de donar un tomb a aquestes polítiques que estan ofegant Catalunya, la seva gent. És hora, doncs, que la força de totes les persones treballadores i assalariades s'expressi de forma més clara i potent en el procés del dret a decidir de Catalunya. Els treballadors i les classes populars són l'element cabdal per canviar aquesta situació. Els que han d'impulsar el tomb perquè el nostre govern i el nostre parlament facin el que han de fer i escoltar el poble. Som el poble qui ens hem de posar al davant del dret a decidir, per la llibertat, per la independència i fer-ho incidir en les polítiques socials: a Catalunya, primer la gent!

Des de l'Assemblea sectorial del moviment obrer de l'ANC, donem suport a totes les persones treballadores i assalariats i als sindicats en la seva lluita per fer front a l'atur, a les retallades a la sanitat, a l'educació, als salaris, a la manca al dret a l'habitatge, a la privatització dels serveis i, també, participem i animem a fer-ho en totes les mobilitzacions unitàries que es facin a tot el país. Exigim que s’apliquin polítiques de desenvolupament econòmic i no “l’austericidi”, que és un suïcidi a causa de les retallades.

Volem ja, polítiques més justes, solidàries i a favor de la gent, no dels bancs, ni dels rics, ni dels corruptes!

Animem, doncs a totes i tots els treballadors  dels territoris on s’organitza l’ANC a participar en aquest 1 de maig a les manifestacions sindicals unitàries i també a que prengueu contacte amb la sectorial del moviment obrer de l’Assemblea Nacional Catalana per continuar la pressió i que les reivindicacions i drets de les persones treballadores i assalariats estiguin ben presents en el procés d’autodeterminació que ens porta cap a la llibertat de Catalunya.


Perquè volem una Catalunya lliure. Perquè volem que el poble tinguem un Estat que ens garanteixi el treball, els drets de ciutadania plena i els serveis públics i socials. Que garanteixi el dret al benestar per a tothom, perquè es visqui millor i amb dignitat.


Visca el 1r de Maig!
Visca la classe treballadora i tots els assalariats!
Visca la independència de Catalunya i tots els Països Catalans!

1 de Maig de 2013

Sectorial dels Treballadors/es de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Amb tots vosaltres al correu:   movimentobrer@assemblea.cat

Concentracions del 1er de Maig:

Barcelona: 11.30 h a Rda. Sant Pere / Pg. de Gracia.
Girona: 12.00 h a Pl. Independencia.
Tarragona: 18.30 h a Pl. Imperial Tarraco.
Tortosa: 12.00 h a Pl. del Carrilet.
Lleida: 12.00 h a Pl. del Treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada