Manifest de l'ANC Canovelles en motiu de la seva presentació a la població


MANIFEST AT DE CANOVELLES

Canovelles era un poble eminentment rural. Tenia uns 800 habitants l’any 50. Durant les dècades dels anys 60 i 70 del segle passat va créixer de forma considerable amb l'arribada  de ciutadans  d’altres zones de l’estat espanyol i va passar a més de 8.000 habitants. A partir dels 90 Canovelles torna a rebre nous ciutadans d’origen extracomunitari i avui ja som uns 16.000 habitants que formem una societat civil molt rica en la seva diversitat. 

En aquest context ,un grup de persones ens hem agrupat per constituir l’Assemblea Territorial de Canovelles de l’Assemblea Nacional Catalana.

PERQUÈ


pensem que en les circumstàncies actuals de dèficit fiscal, de finançament injust per part de l'estat, de dèficit d'infraestructures, d'un constant  bloqueig  de les institucions catalanes d'autogovern, d'un menyspreu a  la llengua i a la cultura és evident que  no tenim encaix dins d'un estat espanyol centralista que vol una identitat única. La  manera de sobreviure com a país, i  avançar econòmicament i socialment, és tenir el nostre Estat.

A més la situació política d’involució democràtica, ha arribat a un nivell tal que, lluitar pel dret a decidir, s’ha convertit en la lluita pels drets humans i lluitar per la sobirania, és lluitar per la democràcia.

El futur de les properes generacions s’està decidint ara, és un moment històric que el vivim amb un estat de consciència col·lectiva. Creiem que estem a les portes de la construcció d’un nou horitzó comú i que nosaltres en serem els principals responsables si no assolim la plena sobirania com a poble i si no som capaços d’endreçar el país i dibuixar un nou projecte de democràcia i de convivència.

PER ACONSEGUIR-HO

pensem que no n’hi ha prou amb l’acció dels nostres representants. La situació actual i el que cal aconseguir és massa transcendent  per deixar-ho únicament  en mans dels professionals de la política. Des de fa un temps la ciutadania és el motor decisiu d’aquest procés i nosaltres volem treballar a Canovelles, amb una acció pacient i decidida, amb tossuderia i il·lusió per l’èxit d'aquest procés que requereix una amplíssima majoria social.

Canovelles, com tants altres pobles, és molt ric en teixit associatiu. La societat civil organitzada és el nervi de Catalunya i és la garantia que el país se salvi dia a dia i que la societat segueixi cohesionada. En aquests moments tan difícils per molts catalans s'està fent molta feina i aportant molts recursos humans per ajudar els més febles i desafavorits.

Abans de fer aquesta presentació, avui aquí, hem volgut contactar amb les entitats de Canovelles perquè volem trobar en el seu interior la majoria absoluta que necessitem per recuperar el país. Volem ser coherents des del primer moment amb això que afirmem "el nou estat l'hem de fer tots junts"

La guia del nostre treball volem que sigui la de les dues actituds bàsiques que es vam expressar a la manifestació de l’11 de setembre del 2012: que no tenim por i que volem construir un nou país.

A Canovelles volem treballar contra la por, la por que es genera davant d’allò que es desconeix. És l'únic enemic de debò que en aquests moments té la població de Catalunya. I aquesta por, sinó s’esbandeix, ens condemna a tots.

I per esbandir la primera por, cal dir avui aquí que el projecte de l’estat propi és incloent, no té res contra els ciutadans catalans d’origen forani, no té res contra la diversitat, la llengua que es parla, el color de la pell, les creences o la forma de viure, no busca homogeneïtzar la societat catalana. En aquest projecte tothom hi cap, ningú hi sobra i convé que tothom hi participi, fins i tot les persones que se’n senten al marge. Tots som un sol poble i tots som necessaris.

I la segona actitud és que volem no sols un nou país sinó que busquem la democràcia, volem que el nou país es construeixi d’acord amb el què volem ser, el què necessitem, i el què mereixem.

És per tot això que FEM UNA CRIDA i us convidem a unir esforços amb l’Assemblea perquè és una entitat que té l’objectiu d’exercir el Dret a Decidir dels ciutadans de Catalunya, de forma pacífica, democràtica i en base a la mobilització social.

Nosaltres treballarem per arribar a tots els ciutadans de Canovelles per tal que, quan aquests ciutadans exerceixin el dret a decidir l’autodeterminació, ho facin de manera inequívoca pel sí a la llibertat i el nostre futur com a poble.

Realitzarem contactes amb entitats, xerrades i activitats de difusió i treballarem per associar a l’Assemblea la població d’origen immigrant i la més allunyada de la política i per incorporar-la a la tasca per exercir el Dret a Decidir.

Us convidem a incorporar-vos a l’Assemblea Nacional Catalana i a participar activament en la campanya per ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi. I convidem a l’Ajuntament de Canovelles a incorporar-se a l’Associació de Municipis per la Independència!

Canovelles 18 d'abril de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada