Acta reunió Permanent Comarcal sobre acte reivindicatiu 16 de juny al circuït de Montmeló i coordinació alcaldes AMI i ANC Vallès Oriental


Acta de la reunió oberta de la Permanent Comarcal del dijous 2 de maig de 2013.

Assisteixen a la reunió els companys de la Permanent: Joan Guarch, Marc Ricart, Xavi Muntasell, Enric Serra i Jordi Morera i els companys de l’AT de Tagamanent-Figaró Josep Sarsanedas; de La Garriga, Neus Portet; Joan Crespo, de Lliçà de Vall; Pere Grau, de Sant Feliu de Codines, Jaume Vallcorba; i de St. Antoni i St Pere de Vilamajor, Josep M Bosch. Aixi mateix assisteixen com a convidats els membres de Motards per la independènia, el President Lluís Reynés i en Jordi.

1.- Organització del gran acte comarcal pel Gran Premi del Mundial de Motos del 16 de juny.


Es fa una primer torn de paraules i iniciatives a modus de pluja d’idees. Es conclou en que les idees més aplicables son:

a) Es penjaran pancartes als ponts de l’autopista (i si es creu oportú alguns  a d’altres carreteres com la C-17 mateix) tant per ser llegits pels que venen des de Girona, com els que pugen des de  Tarragona.

Aquesta es creu que és una de les iniciatives que pot ser més vista per tots els que assisteixin a la carrera.
Es creu que es poden posar unes 20 pancartes (10 per banda). Hi aniria un text senzill que diria CATALUNYA PROPER ESTAT D’EUROPA.  Es farien en anglès, francès, alemany, italià, castellà i català.
Tindrien una mida de 8 o 10 m de llargada per 1 o 1,20 d’alçada segons mides estàndard de pancartes i segons el que aconsellin els rotulistes en relació a mida de lletra.
Demanaran pressupost per saber quan costen els companys de Lliçà de Vall i La Garriga i en Marc Ricart ho preguntarà al SN i esbrinarà si el SNM pot pagar les pancartes, perquè  les AT no disposen de mitjans suficients.
 Es suggereix que a la pancarta s’hi posi un hashtag perquè així es pot condicionar a la gent a seguir-ho pel mòbil.
Es parla de que les pancartes es posin als ponts però amb vigilància perquè carreteres no les pugui treure.
També s’ha de decidir a quines hores es millor posar-les i si dos dies dss i dg.

b) Col·locar paradetes al costat de les portes d’ accés del públic al circuit i repartir tríptics en anglès i català. També s’hi hauria de posar el hashtag de les pancartes. A cada porta una o dues AT encarregades de repartir els tríptics. El Marc Ricart ho parlarà amb la Sectorial de traductors per fer el text en anglès i les pancartes en altres idiomes.
Si no es poden posar paradetes es tracta de que gent a peu les reparteixi.
Es mirarà si és possible que el SN negociï amb el RACC i Mossos.

c) finalment l’altre idea possible és que els motards, portant estelades, en grups de 20, màxim 30, vagin fent passades amunt i avall per les rodalies del circuit. Quants més encreuaments hi hagi més vistos seran.
Amb aquestes tres actuacions conjuntes es creu que ja seria un esdeveniment prou vist a nivell internacional.

Es desestimen, provisionalment, diverses idees:

a) No es veu oportú fer res el dia abans a Montmeló, doncs es poc efectiu i difícil de controlar.

b) dins el circuit els motoristes professionals tenen taxativament prohibit enlairar cap bandera (entre altres coses perquè estan lligats pels contractes amb els sponsors)

c) si es pot es podria entrar una estelada gegant i la bandera amb el lema Catalonia Next European State . Es veu complicat.

d)Es parla, però es veu complicat, sobretot pel lloc on es podria fer, enlairar una estelada gegant amb una grua de gran tonatge. Es tindria que intentar contactar amb alguna empresa d’elevadors de la zona.

e) Es considera la possibilitat de fer una cadena humana envoltant tot el circuit.
Es creu que el circuit té un perímetre de 4000m i per tant es necessitarien unes 4000 persones per encerclar-lo. Això vol dir implicar a les AT de totes les comarques veïnes.
Per això s’hauria de portar a la gent amb autocars.
Es veu com molt complicat que els mossos vulguin col·laborar gens ni mica doncs l’enrenou d’aquell dia ja fa molt difícil l’ordenament de la zona com perquè a sobre es vulgui fer una cadena humana encerclant el circuit. A més l’espai possible per on s’hauria de fer es molt estret i complicat amb un alt risc d’accidents.
Tan el fet de no tenir prou gent per encerclar-lo com l’alt risc de conflictes i accidents deteriorarien molt la imatge aconseguint un efecte contrari al pretès. Per lo que pràcticament es desestima la opció.

Es queda que properament es tornarà a fer una reunió per parlar-ne i decidir amb les informacions rebudes.  Segurament es convocarà el dijous 16 o divendres 17 de maig.
El diumenge 12 de maig, gran premi de formula 1, es mirarà d’inspeccionar logísticament el circuït per veure possibilitats d’actuació i treure’n experiències pel dia 16 de juny.

Acabat el debat sobre el tema de la jornada del 16 de juny els companys de motards independentistes deixen la sessió.

3.- Reunió del dimarts 7 de maig de l’AMI i l’ANC:

Aquesta reunió la va demanar el nostre Coordinador Comarcal i es va acordar amb el representant del VOr a la Directiva de l’AMI l’Alcalde Sr. Colomé de Les Franqueses.

Té diversos objectius que son:
1.- Fer públic un compromís i una determinació, de les dues entitats de la comarca, d’empènyer cap a l’estat propi.
 2.- Que tots els qui estem al capdavant de l’AMI i l’ANC de la comarca ens coneixem
3.- Crear una comissió de coordinació amb 2-3 representants per entitat per tal d’anar decidint accions conjuntes concretes a fer  a la comarca.
4.- Fer una jornada de treball per decidir un pla de treball conjunt amb la possibilitat de decidir accions concretes per tal d’aconseguir incorporar el màxim de conciutadans a la nostra causa de l’Estat Propi.

Es poden fer accions en dos fronts l’institucional i el cívic.

Front institucional: un dels temes importants és el de les banderes. Cal prestigiar la nostra lluita i aglutinar els patriotes sota els nostres símbols, cal magnificar-los, exhibir-los i prestigiar-los. Cal que mostrem la nostra fermesa, gosadia i dignitat. Això ho podrem fer enlairant el nostre estendard de lluita per l’alliberament, l’estelada a tots els llocs d’honor dels nostres pobles. En aquest punt cal que la ciutadania doni suport a aquestes actuacions i als ajuntaments.

L’altre punt bàsic és el tema de la sobirania fiscal. És important que la ciutadania a títol individual, però també els ajuntaments, facin aquesta passa de prou valor encara que sigui simbòlic. Per això es pot organitzar una xerrada a tots els municipis adherits a l’AMI per part de la sectorial de Sobirania Fiscal i Catalunya Diu Prou, per com fer efectius els pagaments d’impostos a l’ATC.

Front cívic, l’objectiu és la celebració del referèndum sobre la independència del país. En aquest context no hi ha cap impediment per iniciar la campanya explicant el SI.
Es poden fer actes conjunts als casals d’avis per explicar el tema de les pensions.

Organitzar un acte que constitueixi una jornada independentista a la comarca, que tingui repercussió mediàtica internacional, es pot aprofitar un esdeveniment de caire internacional com el Gran Premi Mundial de motos del diumenge 16 de juny, per fer una presència molt efectiva de l’ANC al Circuit de Montmeló, que l’ANC ja estem preparant.

Finalment i aprofitant aquest acte comarcal es pot escenificar aquest inici de campanya pel si i de col·laboració entre l’AMI i l’ANC fent una reunió oficial amb els representants dels 27 municipis adherits a l’AMI i els 34 pobles amb Assemblees Territorials de l’ANC. Aquesta reunió veiem fer-la aprofitant l’acte comarcal convocat pel diumenge 16 de juny, el dissabte 15 de juny pel matí d’11 a 13h. Ens sembla molt oportú fer-la a Les Franqueses per  la centralitat de la població i la significació  que el seu alcalde és el representant del Vallès Oriental en el Consell Directiu de l’AMI.

Aquesta reunió pot tenir força pes polític i convertir-se en un referent a la comarca.
Aquest dimarts 7 és ja una jornada de treball en la que, a més d’aquests temes a tractar, en la nostra reunió de la Permanent es proposa que tots els municipis adherits a l’AMI posin rètols a les entrades del poble a l’estil del de La Garriga, que posi. Municipi per la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada