Comunicat de la sectorial Empresaris per la Independència: Un problema més profund que el dèficit fiscal


“Centrar el debat econòmic només en el dèficit fiscal amb Espanya és un error. El problema és molt més profund. Les estructures econòmiques i polítiques espanyoles tendeixen a afavorir un tipus de creixement basat en les grans companyies filles dels monopolis franquistes privatitzades pel PSOE i el PP, menyspreant la petita i mitjana empresa que genera valor afegit i dona feina. Per tant, les inspeccions fiscals estan adreçades contra autònoms i petits empresaris, deixant a banda les grans empreses de l’IBEX, endeutades fins les celles i responsables de més del 70% del frau fiscal.

Si basem les nostres reivindicacions en el greuge comparatiu que suposa el dèficit fiscal, Espanya sempre pot oferir-nos un pacte fiscal que apaivagui la flagrant injustícia, però no canviarà el seu modus operandi econòmic, fiscal i legislatiu i la prosperitat catalana basada en la iniciativa privada estarà condemnada a desaparèixer.

Malfieu-vos dels executius de les grans empreses i dels representants patronals que demanen el pacte fiscal, perquè viuen del B.O.E. i posaran els seus interessos particulars pel davant del futur econòmic de Catalunya”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada