Comunicat de l'ANC del Vallès Oriental en relació a les eleccions i la nova etapa que s'obre per a Catalunya



Poc ens podíem pensar a les darreries d'agost, a 15 dies de l'11 de setembre, quan l'ANC del Vallès Oriental vam fer aquella marxa a peu per la comarca que vam anomenar Espavileu president! Volem l'Estat Propi, que les coses es precipitarien de la manera que ho han fet en tan poc temps. Les crítiques que aleshores vam rebre per la nostra “gosadia” --falta de respecte fins i tot per a alguns-- quedarien enterrades poc després, quan l'Assemblea Nacional Catalana va ser capaç d'aglutinar tantes esperances en la que ha estat la més gran manifestació mai vista a Catalunya i amb un anhel tan unànim d'independència.

Ara, ens trobem a pocs dies del què es presenten com unes eleccions transcendentals, en les quals la conveniència d'un Estat Independent per a Catalunya es troba al centre del debat i del posicionament dels diferents partits que hi concorren, i amb un acord majoritari del Parlament que inclou el compromís de celebrar un referèndum d'autodeterminació la propera legislatura.

L'Assemblea Nacional Catalana ha demanat a tots els partits polítics que incloguin en els seus programes electorals uns requeriments mínims per avançar cap al nostre nou estat d'Europa i, amb major o menor contundència, són diversos els que han acollit favorablement aquests mínims.

La posició de la nostra organització és clara: convertir en vots a les urnes aquell desig d'independència i, per tant, portar al Parlament el major nombre possible de diputats independentistes.

De l'11 de setembre ençà, el conjunt de les Assemblees del Vallès Oriental hem esmerçat el nostre temps i entusiasme a dissipar els dubtes que hi pugui haver entre els nostres conciutadans sobre les possibilitats i avantatges d'aquest projecte, hem fet multitud d'actes de difusió que s'han estès per tota la comarca, presentant mocions als ajuntaments per aprovar declaracions d'independència municipal o de suport a la celebració del referèndum, hem sortit al carrer per parlar amb tothom, per animar a tothom, en una comarca que no sempre resulta fàcil. I hem continuat tenint èxit com ho demostra el fet que s'han creat noves assemblees territorials i que n'hi ha d'altres que estan en procés avançat de constitució.

Davant d'aquestes eleccions, demanem als ciutadans de la comarca una profunda reflexió entorn les diferents opcions que se'ns presenten favorables al procés d'independència i exhortem a tothom a votar, a fer de la democràcia el nostre millor passaport cap al futur. No hi pot haver cap vot independentista que es quedi a casa per manca d'opcions, ja que aquestes són variades i diverses. Cal que mostrem a les urnes la diversitat de la nostra societat i, alhora, la voluntat de construir el nou estat des d'aquesta diversitat.

I és per això que proposem, com a cloenda d'aquesta campanya electoral que alguns han volgut convertir en la campanya de la por, i just el dia abans de la jornada de reflexió, un acte seriós i seré al centre de la nostra comarca, a la nostra capital Granollers, l'acte simbòlic d'encendre una estelada enorme amb el desig, que volem unànim i sense por, de construir un país més just, que posi al centre de la política i l'economia les persones, des de la diversitat i la concòrdia.


El 23N veniu a encendre la flama a La Porxada

i el 25N, no ho dubteu, voteu Independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada