Ja tenim el tríptic de la comarca: 10 preguntes amb resposta. S'està repartint casa per casa

Així és com queda plegat

Se'n poden demanar més a: ancvallesoriental.comunicació@gmail.com




I així desplegat:



















10 preguntes amb resposta. El text és aquest:


1
Per què hem d'independitzar-nos d'Espanya?
No serà millor la unitat?

Cada dia, cada habitant de Catalunya, sigui nadó o ancià, contribueix 6€ a l'Estat espanyol que no retornaran en forma d'inversions o serveis socials. Gaudim d'una gran tradició com a país industrial desenvolupat econòmicament i cultural. Aquesta sagnia, però, ens està deixant exhausts. També som objecte de constants invasions en les nostres competències i d'atacs contra la nostra organització social i cultural, la defensa de les quals ens produeix un gran desgast.

Necessitem el nostre potencial social i econòmic per millorar la vida de la nostra gent

2
L'economia catalana permetrà que el nou Estat sigui viable?

Segons estudis recents, quan Catalunya recapti tots els impostos i tingui que fer front a les despeses del nou Estat, encara tindrem de més una mitjana anual d'uns 13 mil milions d’euros que podrem dedicar a les infrastructures i els serveis socials que tant necessitem. Segons el nostre PIB i segons el nostre nombre d'habitants, estarem situats en el 7è lloc entre els països de la UE. La nostra capacitat exportadora ens situarà entre els primers països del món, en tercer lloc en l’opinió d’alguns.

Tots els punts de vista indiquen que, econòmicament, ens en sortirem molt millor sols

3
Ens faran fora de la Unió Europea?
I de l'euro?

No. Els tractats de la UE no preveuen l’expulsió en cas d'independència d'un territori d’un estat membre. Quan Catalunya s'independitzi, el Regne d’Espanya es dividirà en dos nous estats, cadascun d'ells amb els mateixos drets i deures davant la UE. Caldrà negociar els termes de l’adhesió de Catalunya igual que els d'Espanya.
Podrem mantenir l'euro en qualsevol cas, perquè no depèn de pertànyer a la UE. Andorra no és de la UE i té l'euro com a moneda.

Serem contribuents nets a la UE i focus de desenvolupament i d'estabilitat al sud d'Europa

4
Com ho farem per continuar cobrant les pensions?
Què passarà amb l'atur?

Tant l'atur com les pensions es paguen amb l’anomenat sistema de repartiment. Això vol dir que les pensions i l'atur se sustenten amb les cotitzacions dels treballadors en actiu. Actualment, Catalunya paga 20 mil milions d’euros a l’Estat central en cotitzacions a la SS, dels quals en tornen 18 per pagar les pensions dels ciutadans de Catalunya. Si tot es recapta aquí, tindrem un superàvit de 2 mil milions d’euros, amb els quals podrem fins i tot incrementar les pensions que cobren els nostres jubilats.

L'assegurança d'atur i les pensions no perillen i podrem augmentar-les un 20%

5
Si marxem d'Espanya ens faran el boicot comercial
La crisi actual més un boicot espanyol ens acabaria d'ensorrar

Catalunya exporta a l'estranger el 53% de la producció; el 47% són vendes a Catalunya i a la resta d'Espanya. Amb un boicot molt alt, del 40% de les nostres vendes a Espanya, l'impacte sobre el PIB serà del 4%. En relació al nostre dèficit fiscal, que és del 9-10%, el balanç és clarament positiu. Tenim l'experiència del boicot al cava: la necessitat va impulsar les vendes a l'exterior. Tot un èxit perquè va suposar un increment de les exportacions del 6% fins a arribar a l'actualitat, quan se n'exporta el 60%.

L'impacte d'un boicot espanyol seria limitat i insostenible en el temps

6
Em sento espanyol i la meva llengua és el castellà
Hauré de marxar de Catalunya?

Resulta perfectament normal viure en un país mantenint la nacionalitat d'un altre o tenir dues nacionalitats a l'hora.
La cohesió social és l'actiu més important que tenim a Catalunya i mai no hem distingit entre diferents orígens, llengües o ideologies. És un patrimoni al què no renunciarem de cap manera. La independència ens permetrà guanyar en drets, no perdre'n, i no significa trencar cap vincle cultural, sinó obrir-nos al món en primera persona.

La nacionalitat és de lliure elecció, el país on vius també. El castellà és un patrimoni de Catalunya i ningú no dilapida el propi patrimoni

7
Els nostres equips de primera, Barça i Espanyol,
no podran jugar a la lliga espanyola

La permanència a la lliga espanyola del Barça o de l'Espanyol dependrà de la voluntat d'aquests clubs i de la Lliga de Futbol Professional, una entitat independent que es mou per interessos econòmics. Ningú no posa en dubte que el Mònaco jugui a la lliga francesa, per exemple. Els especialistes en dret esportiu creuen que en el futur hi haurà lligues professionals de grans clubs dins de competicions regionals: en el nostre cas, una competició ibèrica amb clubs catalans, espanyols i portuguesos.

El Barça i l'Espanyol són importants a la lliga espanyola pels gran beneficis que generen


8
Si Catalunya s’independitza, l’Estat central ens tallarà el subministrament energètic

Hi ha uns contractes de compra garantida de llarg termini de gas entre Algèria i els diferents agents del mercat. Les empreses subministradores ja no són monopolis estatals, sinó que són grans multinacionals de capital provinent de diversos països que no tenen cap interès en perdre els beneficis que els produeix el mercat català. Això protegeix el subministrament a Catalunya, ja que els contractes entre transportista, distribuïdor, comercialitzador i client final són entre proveïdor i consumidor, no entre estat i ciutadà.

L’estat espanyol no podrà interferir en els contractes de subministrament perquè són privats

9
El deute català es molt alt,
sense Espanya no podrem pagar la sanitat, els funcionaris, el tercer sector...

El deute de la Generalitat és de 40 mil milions. Amb els ingressos que ara marxen de Catalunya a causa del dèficit fiscal (16 mil milions) es podrà amortitzar en uns 3 o 4 anys sense necessitat de més retallades. Si hi ha acord amb Espanya, haurem d'assumir part del deute de l'Estat espanyol, però també assumirem la part de l'actiu espanyol que ens correspon, amb això compensarem l'augment. El problema de Catalunya ara és la manca d'ingressos propis.

Catalunya no és solvent perquè no disposa dels seus impostos i no té un banc públic propi

10
Com ho farem per ser independents d'Espanya?
No ens deixaran pas marxar

Les lleies internacionals garanteixen que els pobles de tot el món puguin exercir el dret a l'autodeterminació. Sorprenentment, és més fàcil avui que siguem independents que convertir l'Estat espanyol en un estat federal. La independència de Catalunya només depèn de la nostra voluntat expressada lliure i democràticament. Un estat federal necessita del consens de tot l'Estat espanyol. Sabem molt bé que a la resta d'Espanya no hi ha ningú que desitgi donar aquest pas.

La independència no és cap somni, és l’oportunitat de crear un estat millor, més pròsper i just

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada