Sta M. de Palautordera es declara territori lliure i sobirà i Granollers aprova el dret a decidir


Santa Maria de Palautordera s'ha declarat recentment territori català lliure i sobirà en una moció molt completa que a més declara els veïns i veïnes del municipi moralment lliures de lleialtat a la corona borbònica i els seus símbols, i els dies 12 d'octubre i 6 de desembre com a feiners.  També s'insta el Parlament que convoqui el referendum com a molt tard l'11 de setembre de 2014, entre altres coses referides a la llengua i els símbols de Catalunya.

La moció la va presentar ANC de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera  i es va aprovar amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i CUP (8 vots), l'abstenció del PSC (3) i l'absència del PP. 

Es dóna la circumstància que Santa Maria de Palautordera és l'onzè municipi de la comarca que adopta mocions de declaració d'independència, tal com va fer les poblacions veïnes de Sant Esteve de Palautordera  i Sant Celoni (vegeu La onada independentista no s'atura) el mes d'octubre.



L'alegria de polítics i membres de l'ANC després del Ple a Santa Maria de Palautordera. Foto: Jordi Purtí


A Granollers es va poder aprovar en un ple contravertit una moció de CiU i de la coalició Acció Granollers (ERC, RCAT, Gi i JERC) que demana la celebració d'un referèndum d'independència. Va ser  aprovat amb el suport d'ICV-EUiA, l'abstenció del PSC i l'oposició del PP.

En el mateix Ple encara es va aprovar una altra moció, en aquest cas presentada pel PSC, que demana la celebració d'un referèndum dins la legalitat vigent, en defensa d'un estat federal i la renovació de la Constitució. Aquesta es va aprovar gràcies als vots del PSC (que governa la ciutat amb majoria absoluta) i un regidor d'ICV, els vots en contra del PP i l'abstenció de CIU i Acció Granollers.

Recordem que precisament la posició del PP de rebuig frontal a qualsevol tipus de referèndum va provocar la dimisió de la regidora d'aquesta formació Àngels Olano, que ha passat a formar part d'un grup de suport a Artur Mas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada